O nas

 

Planinska hiša Rupicapra se nahaja v majhnem idiličnem naselju Srobotnik ob Kolpi v občini Kostel na jugovzhodnem delu Slovenije, tik ob meji s Hrvaško.

Že sama hiša zagotavlja nepozaben, zabaven in sproščujoč dopust, pokrajina Kostel pa vas bo začarala z veličastnimi razgledi, osupljivo naravo in bogato kulturno dediščino.

 

Predstavljajte si, da se zbudite v mirno in prekrasno jutro. Stopite na balkon in si napolnite pljuča s čistim zrakom. Objeti z neokrnjeno naravo se popolnoma sprostite in pozabite na natrpan vsakdanjik. Naredite si slasten zajtrk iz dobrot, ki jih ponujajo lokalni pridelovalci. Odpravite se na sprehod okoli Lokvarskega jezera, greste na raftanje po Kolpi, obiščete grajski kompleks Kostel ali pa se odločite za kakšno drugo prijetno dejavnost. Ob prihodu domov si privoščite sprostitev v masažni kadi, se namestite v savno in si v krušni peči pripravite okusen kruh. Zvečer se zabavate z družino ob igranju biljarda, namiznega nogometa in ostalih igric, si privoščite večerjo na terasi ali pa se grejete ob krušni peči.

Sliši se dobro, mar ne?

To je le ena od številnih kombinacij, ki so vam na voljo.

 

Hiša se nahaja le 42 km od Opatije in 35 km od Dolenjskih toplic.

 

O HIŠI RUPICAPRA

 

Hiša je zelo prostorna in zadovolji tudi najzahtevnejše okuse. Izžareva toplino in domačnost, obenem pa ponuja luksuz in vso potrebno opremo za popoln oddih.

V hiši je moderna kuhinja v rustikalnem stilu s številnimi kuhinjskimi aparati, lep jedilni kot in dnevna soba. Sobe z ležišči so lepe, udobne in omogočajo neprekinjen spanec.

V wellness sobi vas čakajo savna, masažna kad, naprave za fitness, udobni ležalniki in miza za biljard. Privoščite si lahko tudi sproščanje na balkonih.

Izgled hiše Rupicapre se harmonično zliva z okoljem.

Hiša je primerna za:

  • družinski dopust,
  • dekliščine in bratovščine,
  • team buildinge (na voljo je platno s projektorjem in miza z 20 sedeži),
  • konference,
  • prijateljska druženja.

 

V Rupicapri vam nudimo možnost cateringa.

PREKRASNA KOSTELSKA POKRAJINA IN OKOLICA

 

Kostel je zelo razgibana pokrajina ob reki Kolpi. Bogata je z raznovrstno nepremično, premično in nesnovno dediščino. Poseben čar predstavljajo številne čudovite živalske vrste in narava, ki vzame dih. Ime je dobila po kostelskem gradu, ki je bil razglašen za spomenik državnega pomena in je pomemben del slovenske zgodovine.

Ta veličasten grad še danes stoji na koničastem hribu in je drugi največji grajski kompleks v Sloveniji.

Pokrajina je poznana zaradi številnih lepot in zgodovinskih znamenitosti, kot so reka Kolpa, slap Nežica, stružnica, grad Kostel in cerkev Sv. trije kralji, Kuželjska stena, jame itd.

Ljubitelji pohodništva se bodo razveselili planinske pešpoti, kostelske grajske pešpoti in kostelske meditativne pešpoti, kolesarjem priporočamo zgornjekolpsko kolesarsko pot, za vodne športe pa je na voljo zgornjekolpska vodna pot.

OKUSNA KULINARIKA

Kostel se ponaša z okusnimi in slastnimi jedmi, ki bodo razvajale vaše brbončice.

Med kulinarične posebnosti spadajo:

ČUŠPAJS

To je enolončnica, ki izhaja iz nemške zveze “zu Speise”. Vanjo so Kostelke dale vse, kar so imele pri roki. Danes TŠD Kostel prireja tekmovanje v kuhanju te prepoznavne jedi.

DRUGE ENOLONČNICE

V Kostelu pripravljajo predvsem kašo (enolončnico iz ječmena, korenja, krompirja in mesa), kolerabno enolončnico in zrnje – enolončnico iz koruze.

KOSTELSKI ŽELODEC

To je slastna velikonočna jed s kosi prekajenega svinjskega mesa, kruha, jajc in začimb. Jed ni enostavna za pripravo, zato jo prepustite spretnim rokam kostelskih gospodinj.

KOSTELSKA RAKIJA

Če si radi privoščite kozarček žganja, vas bo kostelska rakija navdušila. Poznamo sadjevec, slivovko, hruškovo rakijo in jabolčno kostelsko rakijo. Veščina kuhanja se prenaša iz roda v rod. Rakija je zaščitena z geografsko označbo porekla.

Če se odločite za izlet na Hrvaško, vam priporočamo obisk Selankinega mlina s 100-letno tradicijo, kjer si lahko privoščite visokokakovostno moko, med, medico in jabolčni kis.